Hjärnans motstånd mot förändring
Vi ska vara medvetna om att vår hjärna reagerar på förändring, oavsett vilken förändring det än gäller. En kamp-eller-flyktreaktion som initieras är en automatisk fysiologisk reaktion på en händelse som uppfattas som stressande ezt stressreaktion som förbereder kroppen för att antingen kämpa eller fly.
När förändring uppstår utanför din kontroll, kan din hjärna motsätta sig detta. Även om du valt detta själv, kan hjärnan reagera på förändringen och förändra dina hormonnivåer med avsikt att framkalla negativa känslor och minska din motivation. Det är då "hjärnan vinner" och du riskerar ett personligt misslyckande.
Förändring är psykologiskt påfrestande både för den som driver förändringen och för de som blir utsatta för den. Om du beslutar att genomföra en förändring hos dig själv blir du både ledare och den utsatta. Det uppstår relativt ofta två reaktioner då man driver förbättringsprojekt i organisationer. Den första inträffar när verkligheten och det faktiska läget blir uppenbart och den andra handlar om själva förändringsprocessen i sig.
Ökar dina chanser till framgång
Du kommer att lära dig hur du minskar det inre motståndet, vilket i sin tur ökar dina chanser till framgång. Man kan tro att hjärnan skulle stödja allt som är bra för oss men paradoxalt nog är så inte fallet. Det är en kamp mellan behovet av att överleva och strävan efter att må bra och nå framgång. Tyvärr är det inte lika självklart för hjärnan.
Du får de verktyg som behövs för att minimera det inre motståndet i din hjärna, med avsikt att öka dina möjligheter till framgång. Kunskapen för att genomföra förändringar i företag och organisationer. Verktyg för att hantera stress, rädslor och belastande minnen.